Als expert

Als expert ben ik bezig om ‘het virtuele’ te verbinden met de fysieke praktijk. Daar heb ik de website petities.nl voor opgezet. Ruim 9 miljoen keer is sindsdien één van de 10.000 petities daar ondertekend (begin 2018). Het doel is dat ondertekenaars per e-mail een genuanceerd antwoord krijgen van de volksvertegenwoordigers. Liefst ook af en toe een genuanceerd ‘nee, helaas’.

Daarnaast heb ik ook herhaaldelijk gepleit voor dualisme in de Tweede Kamer. Van 2007 tot  wat recenter nog. Met een special op NRC Opinieblog in 2010 naar aanleiding van een blogposting op Sargasso.nl. Teken vooral mijn petitie erover!

Als het over verbetering van de democratie gaat kun je me altijd bellen of mailen. Als journalist heb je mijn nummer al of kan je die makkelijk vinden. Mailen kan altijd op reinder@rustema.nl.

Rustema als talking head op tv

En u kunt mij inhuren voor een workshop. Met mijn ervaring als docent aan de Universiteit van Amsterdam (sinds 2004) kan je me altijd voor een groep nieuwsgierigen zetten. Journalisten bellen mij af en toe over petities, referenda, directe democratie, nieuwe media en dergelijke onderwerpen. Vooral BNR en RTL Nieuws/EditieNL.