Home

Als initiator en beheerder van petities.nl probeer ik burgers via nieuwe media in contact te brengen met ‘de politiek’. Ondertussen ondertekende men al ruim 13 miljoen keer de 15.000 petities daar (eind 2019). Sinds 2005.

Ben geen voorstander van een directe democratie, maar ik wil eerst de representatieve verbeteren. Daar is nog zoveel mogelijk. Om te beginnen door de politici uit de regering (of college) te halen en vakministers (of wethouders) op basis van vacatures door de Tweede Kamer te laten kiezen. Lees mijn blog erover en teken de petitie, burgerregering.nl

Contact

Als je me wil bellen en je hebt mijn telefoonnummer nog van vroeger, bel gerust. Dat nummer is nog nooit veranderd sinds ik ‘m nam in 1998 bij Libertel. Als je met een afgeschermd nummer belt kan ik niet terugbellen als ik je oproep mis. SMS daarna dan even.

Als je journalist bent dan heb je (of een collega) mijn nummer waarschijnlijk al, maar anders werken de bekende truuks van journalisten om een telefoonnummer snel te achterhalen uitstekend in mijn geval. Of mail me je nummer op reinder@rustema.nl en dan bel ik later die dag terug.

Voor petitionarissen op Petities.nl, spreek een voicemail in op 020-7854412. Die komt als aanhangsel in mijn gewone mailbox (ook op mijn telefoon). Dus ook nog best snel vaak. Dan schrijf ik een e-mail terug of ik doe gelijk wat je me in de voicemail vraagt, als dat urgent is. Ondertekenaars op Petities.nl sturen een mailtje naar webmaster@petities.nl en wachten af, soms een paar dagen. Met een goede beschrijving als onderwerp krijg je voorrang. Gemiddeld 400 mailtjes per maand beantwoord ik op dat adres.

Geef een reactie